Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون بهداشت مجلس، با تاکید بر خطر شدید ویروس انگلیسی برای مبتلایان به کرونای چینی، اظهار کرد: آن کسی که به اشتباه می‌گوید ۵۰ میلیون ایرانی به کرونا مبتلا و در صورت ابتلا، مقاوم هم شده‌اند، ترسی که باید در ذهن مردم وجود داشته باشد تا پروتکل‌ها را رعایت کنند را فرو می‌ریزد. گروه بهداشت و درمان بازارنیوز- بهزاد قبادی؛ همایون سامه‌یح، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، پیرامون جلسه این کمیسیون با سعید نمکی، وزیر بهداشت در هفته گذشته درباره آخرین وضعیت تولید و واردات واکست کرونا، به بازارنیوز گفت: طبق صحبتی که آقای نمکی انجام داد، خرید از کشور‌های خارجی و تولیدکننده واکسن، امری بسیار مشکل است؛ چون تولید کشور‌ها کفاف مصرف داخلی خودشان را هم نمی‌دهد و آنچه که برای آن‌ها مهم است، مردم خودشان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران هم جزو کشور‌هایی است که تمایل به واردات دارد، ولی این کار به دلیل آنچه وزیر بهداشت گفته، سختی انجام می‌شود. همچنین تحریم‌ها و مشکلات نقل و انتقال ارز هم مزید بر علت شده است. بسیاری از قرارداد‌هایی که با کشور‌های تولیدکننده واکسن بسته شده، به دلیل بدعهدی این کشور‌ها به مشکل خورده است.

وی افزود: برای پیشگیری از این بیماری وظیفه مردم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و وظیفه دولت تهیه واکسن است.  طبق بیان وزیر، آنچه ایران برنامه‌ریزی می‌کند تولید واکسن داخلی است. واکسن ایران و کوبا در مرحله سوم تست انسانی است و به احتمال خیلی زیاد تایید خواهد شد. در صورت تایید بخشی از این واکسن به ایران می‌رسد، ولی باز هم کفاف مصرف داخلی را نخواهد داد. واکسن‌های دیگری هم که وارد می‌شود بسیار محدود و در حد مصرف کادر پزشکی و بخشی از سالمندان است و بعید است مردم عادی بتوانند از این‌ها استفاده کنند.

سامه‌یح ادامه داد: طبق وعده نمکی، از اوایل تابستان، تولید انبوه واکسن و واکسیناسیون عمومی آغاز می‌شود. البته فکر نمی‌کنم که روند واکسیناسیون طوری باشد که در زمان خیلی سریع کل کشور را واکسینه کنیم؛ ولی وضعیت از اوضاع فعلی خیلی بهتر خواهد شد.

*وزارت بهداشت مخالف سفرهای نوروزی بود

عضو کمیسیون بهداشت مجلس با ابراز تاسف از دوگانگی نقل قول در دولت، اظهار کرد: در این شراطی هر ارگانی نظرات خودش را رسانه‌ای هم می‌کند، بدون آنکه با سایر ارگان‌ها تعامل رسیده باشند. مردم با این وضع سردرگم شدند. وزارت بهداشت درباره سفر‌های نوروزی به شدت مخالف و نظرش تعطیلی سفر‌ها بوده، ولی متاسفانه ستاد مقابله با کرونا این نظر را نداشت و اجازه سفر‌ها صادر شد بدون آن که مشکلی برای تردد به وجود بیاید. سفر‌ها به صورتی بوده که قطار ترافیکی مخودرو‌ها از تهران تا شمال وجود داشت. پس از این اتفاق، شیوع بیماری بسیار بیشتر شد.

*آمار ابتلای ۵۰ میلیون ایرانی به ویروس کرونا طی یک سال اخیر غلط است

سامه‌یح درابره آمار غیررسمی ابتلای ۵۰ میلیون ایرانی به ویروس کرونا طی یک سال اخیر، اظهار کرد: ما آنچیزی را قبول داریم که ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام می‌کند. آن کسی که به اشتباه می‌گوید ۵۰ میلیون ایرانی مبتلا و در صورت ابتلا، مقاوم هم شده‌اند، ترسی که باید در ذهن مردم وجود داشته باشد تا پروتکل‌ها را رعایت کنند را فرو می‌ریزد. آماری به ما دادند که شخصی ظرف ۲ ماه، ۳ بار مبتلا به کووید ۱۹ شده است؛ بنابراین ایمنی به آن صورتی که می‌گویند در افراد وجود ندارد و صحبت‌ها درباره مقاوت در برابر ویروس ضد و نقیض است.

وی افزود: ویروس آفریقای جنوبی و انگلیسی در دنیا وجود دارد که قدرت بیماری‌زایی آن‌ها بسیار بیشتر است و احتمال ابتلا به آن‌ها در افرادی که حتی در گذشته کرونا گرفته بودند، وجود داشته و برای این افراد خطرناک‌تر هم است؛ چون ریه آن‌ها ضعیف و حساس شده و ویروس راحت‌تر می‌تواند در ریه‌های این اشخاص تکثیر پیدا کند.

پایان پیام// برچسب ها: همایون سامه یح ، کرونا ، کرونای انگلیسی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000NuF

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: کرونا کرونای انگلیسی ۵۰ میلیون ایرانی کشور ها سفر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۵۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند

مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: موارد ابتلا به بیماری سالک در این استان سالانه بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.

به گزارش ایلنا، «رضا فدایی» مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان درباره وضعیت ابتلا به بیماری سالک در این استان توضیح داد: پیش از تلاش‌هایی که برای کنترل این بیماری انجام شود، ما سالانه تنها در استان اصفهان بین ۳ تا ۵ هزار مورد بیمار سالک داشتیم، در حال حاضر پس از ۱۶ سال کار مستمر، موارد ابتلا بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش یافته است؛ این موفقیت حاصل یک تلاش بسیار وسیع و فشرده است.

وی اضافه کرد: البته خود بیماری هم نوسان‌هایی دارد، بعضی سال‌ها کم می‌شود و برخی سال‌ها بالا می‌رود ولی روی هم رفته در حال حاضر محدود شده است. در استان اصفهان شهرستان‌های اردستان، برخوار، نطنز و شاهین شهر و همین طور شهرستان‌های شرقی استان کانون‌های اصلی سالک هستند. بعضی سال‌ها هم کانون‌های جدیدی ایجاد می‌شود که در گذشته نبوده است.

فدایی عنوان کرد: برای این بیماری یک داروی اصلی موسوم به آمپول گلوکانتیم وجود دارد که این دارو را وزارت بهداشت به اندازه نیاز کل استان‌های سالک‌خیز تهیه و به رایگان توزیع می‌کند و ما هم به رایگان به بیماران تزریق می‌کنیم. همچنین دو یا سه نوع پماد وجود دارد که در کنار این آمپول، داروی کمکی محسوب می‌شوند و سیر بهبودی بیماری را تسریع می‌کند. از این رو این داروها را ما به مقدار مورد نیاز داریم و معمولا کمبود نداریم.

وی ادامه داد: از نظر درمانی بسیاری از بیماران پس از گذشت ماه‌ها از ضایعه پوستی مراجعه می‌کنند که در آن موقع زخم بزرگ شده و درمان آن هم سخت‌تر می‌شود. ما همیشه در آموزش‌هایی که بین مردم مناطق سالک‌خیز داریم بیان می‌کنیم که اگر زخمی بر روی سطح بدنتان پیدا شد، فورا برای درمان مراجعه کنند، چون درمان در مراحل اولیه بسیار کارآمدتر و ساده‌تر هست.

فدایی با اشاره به داروی سالک تولیدی شرکت‌های دانش بنیان داخلی گفت: آن دسته از داروهایی که سازمان غذا و دارو یا وزارت بهداشت تایید می‌کنند، مجاز به استفاده از آن‌ها هستیم. به طور مثال داروی سیناآمفولیش پمادی است که یک شرکت دانش بنیان تولید کرده است و پس از تایید وزارت بهداشت ما هم مجاز به استفاده از آن شدیم. به طور کلی یک رضایت نسبی در کنار داروهای اصلی از این داروهای محصول شرکت‌های دانش بنیان حاصل شده است، لذا از این نظر قدم‌های مثبتی برداشته اند.

وی درباره درمان جای زخم (اسکار) سالک گفت: متخصصان پوست و جراحان پلاستیک، روش‌هایی برای ترمیم نسبی جای زخم‌ها دارند که درمان از طریق سلول‌های بنیادی یکی از آن‌ها است. اما این روش‌ها نسبی و بسیار پر هزینه هستند. به همین دلیل ما تمام تلاشمان در زمینه مقابله با خود بیماری و مراجعه به موقع بیماران است.

فدایی همچنین به تغییرات روند ابتلا به بیماری سالک اشاره کرد و افزود: طبق اطلاعات منتشر شده از وزارت بهداشت روی هم رفته در کشور ما روند ابتلا به این بیماری رو به کاهش است. ظاهرا از بالای ۲۰ هزار مورد ابتلا در سال در حال حاضر به کمتر از ۱۰ هزار مورد رسیده ایم. در استان اصفهان نیز موارد ابتلا بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.

وی تاکید کرد: حتی در سالی که آمار ابتلا کاهش پیدا می‌کند، نباید از این بیماری غافل شد، چرا که این بیماری خودش هم افت وخیز دارد، جدا از کاری که سیستم برای مهار آن انجام می‌دهد.

دیگر خبرها

  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها؛ زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها / زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟